Skip to main content

Opozicija u Zrenjaninu dogovorila zajedničku kontrolu izbora

Vojvodina 19. окт 2023.
< 1 min čitanja

Bez obzira na ideološke razlike i različite političke orijentacije, prisutni su se složili da formiraju zajedničku radnu grupu

Na sastanku svih opozicionih stranaka i organizacija iz Zrenjanina dogovorena je zajednička kontrola predstojećih izbora na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou, navodi se u zajedničkom saopštenju.

„Kako bi se sačuvao svaki glas građana na svih 70 biračkih mesta u Zrenjaninu i naseljenim mestima, kontrola podrazumeva koordinaciju i zajedničke aktivnosti u vezi sa sprečavanjem kršenja zakona u svakoj fazi izbornog procesa. Bez obzira na ideološke razlike i različite političke orijentacije, prisutni su se složili da formiraju zajedničku radnu grupu, sastavljenu od po jednog predstavnika svake organizacije“, saopšteno je.

Kako su rekli, „svesni situacije da je osnovni preduslov za rešavanje problema građana Zrenjanina smena postojeće bahate, nestručne i korumpirane vlasti na čelu sa Aleksandrom Vučićem, učesnici sastanka su zaključili da će se to desiti samo ako postoji međusobno poverenje i tehnička koordinacija svih opozicionih snaga“.

Sastanku su, dodaje se, prisustvovali predstavnici Dveri, Dosta je bilo, Zavetnika, Zeleno-levog fronta, LSV-Vojvođani, Novi DSS, POKS, SDS, Stranke slobode i pravde i bloka ”Da vratimo život u Zrenjanin”, kao i Građanskog preokreta, Kreni-promeni i PUF-a.

(N1)