Skip to main content

Omladinski kantautorski festival od 01. do 08. aprila

Vojvodina 28. мар 2022.
< 1 min čitanja

Četvrti Omladinski kantautorski festival ove godine biće održan od 1. do 8. aprila u Novom Sadu u organizaciji Asocijacije gitarista Vojvodine, uz partnerstvo Kulturnog centra LAB.

Program ovogodišnjeg festivala sastoji se od petodnevnih radionica namenjenih mladim kantautorima i DJ-evima, koncerata i takmičenja.

Mlade neafirmisane umetnike će kroz ceo proces stvaranja numera pratiti iskusni mentori u Kulturnom centru LAB i klubu Tunnel.

Nakon radionica koje će voditi kompozitor i aranžer Svetozar Nešić, kantautori će, sa pratećim bendom, nastupiti na velikom finalu 7. aprila u Kulturnom centru LAB, gde će ih ocenjivati članovi žirija koji čine Marko Šelić – Marčelo, Ivana Vuksanović i Vedran Ferizović.

Za prva tri mesta obezbeđeno je snimanje pesme u profesionalnom studiju “Do Re Mi”.

DJ-evi će sa svojim numerama nastupiti u Kulturnom centru LABar zajedno sa mentorom radionica – Vladimirom Aćićem.

Festival će početi 1. aprila nastupom novosadskog benda Josip A Lisac u Kulturnom centru Lab, a poslednje večeri nastupiće Marko Šelić Marčelo sa bendom u Domu kulture.

Omladinski kantautorski festival je nastao 2019. godine sa idejom da mlade kantautore i njihova dela prezentuje široj publici.

Ove godine pored kantautorske, uvedena je još jedna kategorija – usavršavanje mladih DJ-eva.

Cilj festivala je da kroz ovaj projekat doprinesemo vrednovanju autorskih dela neafirmisanih mladih umetnika i jačanju alternativne muzičke scene.

Projekat je podržan od strane Gradske Uprave za kulturu Grada Novog Sada, Evropske prestonice kulture Novi Sad, a biće održan u okviru programskog luka “Budućnost Evrope”.

(Autonomija)