Skip to main content

Olenik: Serija Porodica od najvećeg lopova i ratnog zločinca pravi žrtvu

Info 30. mar 2021.
< 1 min čitanja

Advokat za ljudska prava Aleksandar Olenik ocenio je da serija “Porodica” od Slobodana Miloševića pravi žrtvu i to ocenio kao nedopustivo.

“Porodica od najvećeg lopova i ratnog zločinca pravi žrtvu. E, pa neće moći. Slobodan Milošević je bio i ostao najveći krvnik i štetočina, sa sve svojim trabantima koji su sada na vlasti”, napisao je Olenik na Tviteru.

Olenik je bivši predsednik Građanskog demokratskog foruma.

Prva od pet epizoda serije “Porodica” emitovana je sinoć na Radio-televiziji Srbije (RTS).

Kako je RTS saopštio, serija je snimljena jer se ove godine navršavaju dve decenije od hapšenja Slobodana Miloševića, nekadašnjeg predsednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije.

“Tri nemirna dana u vili Mir – poslednji dramatični sati zajedničkog života tada najuticajnije porodice u Srbiji, uoči hapšenja Miloševića”, naveo je RTS u najavi serije.

“Mi smo bili svedoci toga kako je izgledalo to ispred kuće i u tadašnjoj vlasti saveznoj i republičkoj. Ali, malo ko zna kako se unutra porodica osećala, šta su oni radili, šta su mislili, da li su se pribojavali, čega su se pribojavali i čini mi se da je to ono najzanimljivije što će gledaoci imati prilike da vide“, rekao je reditelj i scenarista Bojan Vuletić.

(Autonomija, foto: N1)