Skip to main content

Odžić: Zid ne može i neće sprečiti migracije ljudi

Aktuelno 14. jul 2015.
< 1 min čitanja

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić oštro je danas kritikovao mađarsku vladu zbog odluke da podigne ogradu na granici sa Srbijom, kako bi sprečila ilegalne migracije, i ocenio da takav zid ne može i neće sprečiti migracije ljudi.
“Ja ne znam šta je (premijer Mađarske) Viktor Orban smislio, kao ni da li po nečijem nalogu ograđuje, pre svega Vojvodinu, a potom i Srbiju od Mađarske i EU, ali vrlo dobro znam da zidovi, barikade i rovovi ne spajaju ljude, naprotiv, oni ih udaljavaju, i u tom smislu ne vidim ništa dobro u ovom ishitrenom porezu”, naveo je Odžić u saopštenju za javnost.
On je kritikovao predsednika Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora koji je podržao odluku mađarske vlade i ocenio da je reč o Pastorovoj “zabludi” da će se na taj način rešiti problemi sa azilantima, koji traže utočište u Evropskoj uniji.
Odžić je naveo da EU nije smela dozvoliti “ograđivanje” Vojvodine i Srbije, jer sama ideja nastanka EU se bazira na miru i zajedništvu naroda i država najstarijeg kontinenta, a ne na podelama.
“Ovaj zid srama samo produbljuje neizvesnost u bliskoj nam budućnosti”, ocenio je predsednik Vojvođanske partije.
(Autonomija)