Skip to main content

Odžić: Hitno internacionalizovati pitanje Vojvodine

Aktuelno 02. јун 2015.
< 1 min čitanja

Zahtevam da Skupština Vojvodine obavesti međunarodnu javnost o neodrživoj situaciji u Vojvodini po pitanju kršenja ljudskih i manjinskih prava, kao i da po hitnom postupku usvoji deklaraciju o preispitivanju i nepriznavanju odluka srbijanske vlade od 1988. godine, pa sve do danas, a koje se tiču Vojvodine i koje su kao takve nanele nemerljivu štetu Vojvodini i svim njenim građanima, izjavio je danas predsednik Vojvođanske partije (VP) Aleksandar Odžić.

Odžić je ocenio da je očigledno da ne postoji volja za razgovor, kao ni želja da se sa pokrajinskom administracijom dogovara, a samim tim i da se uvaže zahtevi predstavničkog doma dva miliona građana Vojvodine.

„Potpuno je jasno da se režim Aleksandra Vučića ovde neće zaustaviti, kao i da je potrebno međunarodno posredovanje u cilju zaštite i ono malo vojvođanskog identiteta što je preostalo u Vojvodini“, istakao je predsednik VP.

On je dodao i da su građani Vojvodine danas poniženi, obespravljeni i opljačkani, da je glad u najvećoj evropskoj žitnici sve veća.

„Ovako sa Vojvodinom više neće ići i ovom prilikom javno pozivam sve Vojvođane da nam se pridruže u borbi za statusnim položajem Vojvodine kao Republike koja će štititi interese svih nas kojima je Vojvodina jedini i nezamenjivi dom“, poručio je Odžić.

(Autonomija)