Skip to main content

Odbornici LSV-Vojvođani protiv izgradnje crkve kod Štranda

Vojvodina 06. мар 2024.
< 1 min čitanja

"Pravo rešenje je u razgovoru između građana, predstavnika Mesne zajednice i predstavnika Grada"

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar istakao je danas da su odbornici te stranke glasali protiv većine odluka i planova koji su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta, uključujući i izgradnju verskog objekta kod Štranda.

Kako je naglasio, LSV-Vojvođani nisu ni protiv religije, ni protiv crkve, ni protiv verujućih ili protiv neverujućih, nego da su protiv gradnje objekta gde to nije predviđeno.

On je u izjavi novinarima rekao da je prema svim planovima, kao i važećem, ovaj prostor predviđen za turističko-rekreativne sadržaje i da traže da se taj prostor u tom smeru razvije.

„Pravo rešenje je u razgovoru između građana, predstavnika Mesne zajednice i predstavnika Grada, i uz obavezno pridržavanje onoga za čega je ta zona predviđena. Pogotovo kada za tako nečim gradske vlasti i gradonačelnik dobiju poziv, kao što su dobili poziv od predstavnika Mesne zajednice za otvoreni razgovor na zboru građana 10. marta ove godine“, dodao je Kolar.

Istakao je i da sve mora da bude u skladu sa važećom namenom iz urbanističkog plana, a da gradske vlasti, ukoliko baš žele da grade na pomenutoj lokaciji, bolje sagrade vrtić, nego verski objekat.

(Autonomija)