Skip to main content

Odbor za informisanje odbio da raspravlja o intervjuu sa silovateljem, Ćuta pocepao Informer

Info 03. окт 2022.
< 1 min čitanja

Odbor Skupštine Srbije za kulturu i informisanje danas je, većinom glasova, odbio da raspravlja o intervjuu sa silovateljem u Informeru.

Dnevni red je predložio predsednik tog odbora Siniša Kovačević (Narodna stranka), što su poslanici Srpske napredne stranke Nebojša Bakarec i Snežana Jovanović u raspravi ocenili kao političku zloupotrebu.

Za predlog dnevnog reda izjasnili su se članovi odbora iz Demokratske stranke, poslaničke grupe Ujedinjeni i Zeleno-levog bloka kao i Dveri i Zavetnici.

Dnevni red nije usvojen većinom od devet glasova članova Odbora iz vladajuće koalicije, dok je za bilo sedam.

Prva tačka predloženog dnevnog reda je bila da se razmatra način na koji je sačinjen i objavljen intervju u Informeru 28. septembra.

Razmatranje pitanja zloupotrebe privatnih medija od strane vlasnika u sopstvene svrhe takođe je bilo predloženo.

Trebalo je da se razmatra i predlog članice Odbora Tatjane Manojlović (DS) za organizovanje javnog slušanja na temu „Odgovornost medija koji je objavio intervju sa višestrukim osuđivanim silovateljem Igorom Miloševićem i utvrđivanje mehanizma umanjenja nanete štete žrtvama i celokupnoj javnosti“.

Inače, poslanik stranke „Zajedno“ Aleksandar Jovanović Ćuta je na sednici Odbora pocepao list Informer.

„Evo vam ga ovo đubre ovde“, rekao je on.

On je posle naveo da se „izvinjava što je pocepao đubre od Informera“.

Jovanović je rekao da se obraća u ime organizacije „Za tebe – važno je“, koja se, kako kaže, bavi mentalnim zdravljem građana.

„Stručnjaci iz oblasti mentalnog zdravlja dugo upozoravaju na devastirajuće posledice senzacionalističkog pristupa medija“, naveo je on i dodao da je glavni urednik tog tabloida Dragan J. Vučićević trebalo da bude na sednici Odbora.

„Informer je toksičniji od svake sumprone kiseline Rio Tinta“, poručio je on.

(Beta, Nova.rs, foto: screenshot)