Skip to main content

Novi Sad: Motoraši sa oznakama Noćnih vukova kao obezbeđenje skupa o SPC

Vojvodina 13. апр 2022.
< 1 min čitanja

Nekoliko bajkera sa oznakama grupe “Noćni vukovi” stajalo je večeras na ulazu u amfiteatar Spensa u Novom Sadu kao obezbeđenje skupa na kojem se promoviše knjiga “Hibridni rat protiv Srpske pravoslavne crkve” (SPC).

Oni su parkirali motore ispred Spensa. Na jednom od motora su zakačene srpska i ruska zastava, a na drugom motoru je nalepnica sa oznakom “Noćnih vukova”.

“Noćni vukovi” su organizacija za koju mediji navode da je bliska ruskom predsedniku Vladimiru Putinu. Oni se već osam godina nalaze se na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država.

Kako su ranije preneli mediji, gostoprimstvo “Noćnim vukovima” je pre nekoliko godina uskraćeno u Poljskoj, Nemačkoj i Gruziji, i to zbog umešanosti tih ruskih bajkera u konflikt u Ukrajini.

U samom amfiteatru gde se održava promocija knjige okačene su takođe brojne ruske i srpske zastave, kao i simbol ruskog krsta.

Najavljeno je da će na promociji govoriti autor knjige Hadži Slobodan Stojičević, pukovnik Ilija Kajtez, potpukovnik Ljuban Karan, književnik Marko Tanasković. Organizator skupa je “Ujedinjenje”.

(Autonomija)