Skip to main content

Novi pregovori studenata grupe STAV sa rektorom, blokada Rektorata se nastavlja

Vojvodina 11. јул 2024.
< 1 min čitanja

"Madić je pri dolasku pozvao policiju i rekao studentima da će svi biti procesuirani"

Studenti iz neformalne grupe STAV koji već 12. dan blokiraju zgradu Rektorata u Novom Sadu zbog nefer uslova za izbore za studentski parlament, ponovo su pregovarali sa rektorom Dejanom Madićem. Rektor je opet najavio sastanak s predstavnicima studentskog parlamenta, u što kraćem roku, baš kao i prošli put.

Rektor univerziteta u Novom Sadu Dejan Madić došao je jutros sa zaposlenima ispred Rektorata kako bi izbacio studente, tvrde iz neformalne grupe STAV.

Madić je pri dolasku pozvao policiju i rekao studentima da će svi biti procesuirani.

Policija je po pozivu rektora izašla na lice mesta, te rekla da nema nadležnost da upada u Rektorat i da izbacuje studente.

Nakon što je policija otišla, na poziv studenata, rektor je pristao da ponovo pregovara sa njima.

Studenti iz neformalne grupe STAV već 12 dana blokiraju zgradu Rektorata.

Prvi pregovori sa rektorom održani su prošle nedelje, u utorak, kada je rektor najavio da će biti održan sastanak među predstavnicima studentskog parlamenta, dekanice Filozofskog fakulteta i studenata iz grupe STAV.

Međutim, uprkos dogovoru i najavi da će biti organizovan u što kraćem roku, sastanak se nije dogodio, a predstavnici studentskog parlamenta, a kasnije ni Rektor, nisu se javljali studentima iz neformalne grupe STAV.

(N1/foto: N1)