Skip to main content

Novaković: Zbog kojih kriminalnih radnji je uhapšen načelnik novosadske policije

Info 05. apr 2022.
2 min čitanja

Predsednik novosadskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković uputio je danas otvoreno pismo ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu u kojem od njega traži objašnjenje zbog kojih kriminalnih radnji je uhapšen načelnik Policijske uprave Novi Sad Slobodan Malešić.

„Nije nikakva tajna da je Slobodan Malešić u lično dobrim odnosima sa Zvonkom Veselinovićem, najozloglašenijim kriminalcem u ovom delu Evrope. Zvonko Veselinović je lično u Novom Sadu upleten u sve velike poslove građevinske mafije. Zbog toga je bilo potpuno jasno da Slobodan Malešić nije u naš grad poslan da poštuje zakon, nego da štiti kriminalce“, naveo je Novaković.

Naveo je da je Malešić i lični prijatelj vlasnika kompanije Galens Nebojše Petrića, „koja je urbanistički i građevinski okupirala i razorila Novi Sad uz neskrivenu podršku gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića“.

Svakoj gradnji kompanije Galens predhodi promena urbanističkih planova, kojom se podiže spratnost, kubikaža i stepen izgrađenosti na parcelama koje je ona pre toga kupila. Policija i tužilaštvo ćute. Novi Sad knjiži štetu, a kompanija Galens profit“, naveo je Novaković.

Novaković je zamerio Vulinu i što u momentu imenovanja za načelnika PU Novi Sad Malešić nije imao nijedan sekund profesionalnog iskustva u Novom Sadu.

„Ima li u našem gradu ijedan policajac koji je profesionalno stasao u Novom Sadu i koji svojom stručnošću zaslužuje poverenje ili ćete stalno pinižavati ovaj grad uvezenim i koruptivnim rešenjima“, upitao je Novaković.

Podsetio je i na činjenicu da je Malešić je u vrlo kratkom vremenskom intervalu, nakon Milorada Šušnjića, drugi vodeći čovek novosadske policije, koji je uhapšen.

„U međuvremenu, Novi Sad je postao eldorado i sigurna kuća za kriminalce. Postavljam pitanja: Dokle će Novi Sad biti poligon za „bezbednosne eksperimente“? Kada će se prestati sa praksom ’kadrovskih rešenja’ koja podrazumevaju višak lojalnosti i manjak profesionalnosti? To je način da kriminalci budu bezbedni, a građani nezaštićeni“, naveo je Novaković u ot vorenom pismu.

(Autonomija, Foto: N1)