Skip to main content

Nemački mediji: Danilo Vučić hteo da se umeša u obračun navijača u Gelzenkirhenu

Info 17. јун 2024.
< 1 min čitanja

Danilo Vučić je u "pratnji poznatih srpskih huligana" bio i na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji 2018, piše T-online,

Više nemačkih medija prenelo je vest da je sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića Danilo hteo da se umeša u obračun navijača u Gelzenkirhenu pre utakmice između Srbije i Engleske.

Reč je o incidentu posle kog je privedeno sedam Srba. Pozivaju se na hrvatske i bosanske medije, prenosi Vreme.

Pre utakmice između Srbije i Engleske u Gelzenkirhenu u jednom lokalu letele su stolice, predmeti i pesnice kada su srpski i engleski navijači nasrnuli jedni na druge, piše popularni nemački portal T-Online. Tu je „očigledno“ hteo da se umeša i Danilo Vučić, sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića, „kome se sputava da ima tesne veze sa kriminalnom huliganskom scenom“.

Slike dokumentuju, piše nemački portal, da jednog muškaraca, navodno 26-godišnjaka, njegovi pratioci sprečavaju da se umeša u tuču. Grupa u tom trenutku još uvek stoji ispred jednog arapskog restorana samo dve zgrade dalje od Steakhousa u pešačkoj zoni u kome se obračun dogodio.

Prema navodima hrvatskih i bosanskih medija, piše T-Online, sina predsednika Srbije obuzdavaju pripadnici specijalne jedinice „Kobra“.

Za to vreme pripadnici policije pokrajine Severna Rajna-Vestfalija brzom intervencijom sprečavaju da situacija eskalira. Uhapšeno je sedam srpskih navijača i podneta tužba zbog nanošenja teških telesnih povreda.

Danilo Vučić je u „pratnji poznatih srpskih huligana“ bio i na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji 2018, piše T-online, te da u „međunarodnim krugovima srpski huligani važe za naročito nasilne“. Nemački portal podseća zatim na slučaj Veljka Belivuka i prenosi da je on tokom saslušanja rekao da je organizovao demonstracije za Aleksandra Vučića i razbijao proteste opozicije.
Na upit prvog programa nemačkog javnog servisa ARD o svemu tome Vučić navodno nije odgovorio, prenosi Vreme.

(Radio 021, foto: Pixabay)