Skip to main content

NDNV: Ugrožena bezbednost Dinka Gruhonjića i njegove porodice

Izdvajamo 26. apr 2022.
< 1 min čitanja

"Krajnje je vreme da policija i tužilaštvo počnu da primenjuju zakone i procesuiraju odgovorne"

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) najoštrije je osudilo najnovije pretnje programskom direktoru NDNV-a, novinaru Dinku Gruhonjiću i njegovoj porodici i još jednom pozvalo nadležne organe da hitno reaguju i zaštite Gruhonjića i sve članove njegove porodice.

Dinko Gruhonjić je u više navrata bio meta napada i pretnji, a u poslednjim koje su se desile juče, eksplicitno se preti i članovima njegove porodice – deci, supruzi i sestri, navodi se u saopštenju NDNV.

Dodaje se da je iIzmeđu ponoći i jedan sat 25. aprila osoba koja se predstavila kao Srbin i četnik, putem društvene mreže Facebook u više navrata uputila pretnje Dinku Gruhonjiću i članovima njegove porodice najvulgarnijim izrazima, optužujući ga da je „izdajica“. Takođe, i da je ista osoba u više navrata pokušala da ga pozove putem Facebook messengera.

Krajnje je vreme da policija i tužilaštvo počnu da primenjuju zakone i procesuiraju odgovorne za crtanje mete na čelu Dinku Gruhonjiću i ugrožavanje bezbednosti njegove porodice“, ističe se u saopštenju..

NDNV je saopštio i da je o svemu obavešteno nadležno tužilastvo, te da očekuje da će ovaj put vinovnici pretnji konačno biti privedeni pravdi.

(Autonomija)