Skip to main content

NDNV: Pretnje novinaru Nocturne magazina Borisu Džiniću

Građani 12. jul 2016.
< 1 min čitanja

Nezavisno društvo novinara Vojvodine najoštrije je osudilo danas pretnje koje su novinaru Nocturne magazina Borisu Džiniću na Exit festivalu uputili predstavnici organizacije “Serbian Hellbangers”.

Nezadovoljni Džinićevim izveštavanjem sa koncerta koji su organizovali početkom aprila u Novom Sadu, objašnjava se u saopštenju, predstavnici “Serbian Hellbangersa”, koji u organizovanju koncerata sarađuju sa “MH Concertsom”, prišli su mu u ponedeljak oko 3 sata ujutro na Petrovaradinskoj tvrđavi, okružili ga, zastrašivali, ponižavali i pretili fizičkim nasiljem.

“Nezavisno društvo novinara Vojvodine smatra da i ovaj incident pokazuje da je nasilje u našem društvu postalo uobičajen način komunikacije, a da se pretnje, pa čak i fizičko nasilje nad novinarima smatraju legitimnim ukoliko neko nije zadovoljan njihovim izveštavanjem”, navodi se u saopštenju NDNV.

To udruženje je istaklo da će ovaj slučaj prijaviti nadležnim organima, od kojih očekuje hitro reagovanje u skladu sa najavama države da će joj novinarska bezbednost biti u posebnom fokusu u narednom periodu, a to je i jedna od ključnih obaveza Srbije na njenom evropskom putu.

(Autonomija)