Skip to main content

Navijači FK Vojvodina traže ostavke uprave i direktora kluba

(Pod) razno 28. jul 2021.
< 1 min čitanja

Ujedinjeni navijači Fudbalskog kluba „Vojvodina“ zatražilis u danas od uprave i direktora kluba Dušana Bajatovića da podnesu neopozive ostavke „zbog planskog i sistematskog urušavanja kluba izazvanog nesposobnošću, neznanjem i nezainteresovanošću“.

„Sada je već i više nego jasno da sveukupna situacija u FK ’Vojvodina’ ne ide u dobrom smeru i da oni kojima je klub poveren na upravljanje nisu sposobni da rukovode u interesu kluba, već to čine u ličnom interesu i na štetu FK ’Vojvodina’ Novi Sad“, piše u saopštenju navijača.

Dodaje se da je aktuelna situacija u klubu dodatno narušena nepoštovanjem važeće sistematizacije radnih mesta, „tako što se pojedinci raspoređuju na radna mesta, ne po svojoj stručnosti, nego po komšijskim i po rodbinskim vezama“.

Navode da se ne poštuju ni usvojeni koeficijenti prilikom obračuna zaradate da pedsednik i direktor kluba, na samo njima znan način, autonomno određuju visinu zarada zaposlenih.

„U poslednjih par godina, zbog lošeg rukovođenja od strane aktuelne uprave, klub je napustilo na desetine talentovanih igrača iz Omladinske škole ’Ilija Pantelić’, što je prouzrokovalo nenadoknadivu materijalnu štetu za naš klub“, navodi se u saopštenju i dodaje da se ova situacija ponavlja permanentno.

Nezadovoljni su i što aktuelna uprava nije bila sposobna da u zadatim rokovima od strane UEFA osposobi stadion za evropske utakmice, što će prouzrokovati nenadoknadivu štetu jer navijači neće moći u velikom broju da idu na utakmicu na stadion Partizana u Beogradu, gde će Vojvodina biti domaćin.

„Stoga zahtevamo da uprava i direktor smesta podnesu neopozive ostavke na sve funkcije u klubu, kao i da se zakaže vanredna izborna skupština na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo“, navodi se u saopštenju.

(Autonomija, Foto: Pixabay)