Skip to main content

Narodna stranka: Nije data saglasnost na Studiju kineske fabrike Linglong

Vojvodina 17. мај 2021.
< 1 min čitanja

Pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine nije dao saglasnost na Studiju procene uticaja na životnu sredinu za izgradnju mikser kineske fabrike guma Linglong i tražena je dopuna studije, saopštio je danas gradski odbor Narodne stranke u Zrenjaninu.

Uz podsećanje da je pre nekoliko dana izrečena zabrana dalje gradnje pojedinih fabričkih pogona od strane nadležne pokrajinske inspekcije, ta stranka je zatražila lokalne samouprave, ali i pokrajinske vlasti, da hitno detaljno obaveste javnost o svim elementima ovog slučaja.

„Tražimo od svih nivoa vlasti da se celokupna procedura Studije procene uticaja na životnu sredinu za kompleks postrojenja Linglong pokrene ponovo i ističemo još jednom da je neophodno pokrenuti je za ceo kompleks postrojenja Linglong u skladu sa zakonom, a da se svi radovi na izgradnji Linglonga u Zrenjaninu momentalno i neodložno zaustave kao i da se suspenduju sve do sada izdate građevinske dozvole do završetka ovog procesa“, poiše u saopštenju.

S obzirom na podređen status postupajućih organa u odnosu na strane investitore kojima se u nekim slučajevima gleda kroz prste na nepoštovanje zakona, procedura, ali i osnovne logike, morala i ljudskosti Narodna stranka je upozorila građane da je možda reč o još jednom fingiranom procesu kako bi izvršna vlas našla sebi opravdanje pred nezadovoljstvom građana.

„Pozivamo sve građane da se uključe i ne dozvole da se još jedan ’državni projekat’ pod okriljem specijalnih međudržavnih zakona potpuno netransparentno provuče i nepopravljivo ugrozi život i opstanak grada Zrenjanina“, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)