Skip to main content

Naredni protest protiv nasilja u subotu ispred parlamenta

Info 31. мај 2023.
< 1 min čitanja

Najavljeno formiranje "prstena oko zgrade Predsedništva"

Naredni protest protiv nasilja biće organizovan u subotu, 3. juna, ispred Doma Narodne skupštine a učesnici će posle šetnje napraviti „prsten“ oko zgrade Predsedništva Srbije, najavio je danas potpredsednik opozicione Narodne stranke Miroslav Aleksić.

On je pozvao građaane da dođu u centar Beograda od 18 časova, jer je tog dana tačno mesec dana od tragedije koja se dogodila u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u kojoj je 13-godišnjak ubio deset osoba među kojima devet đaka.

„U subotu ćemo ponovo da se setimo svih žrtava tragedije u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar ali i masakra u Mladenovcu. Pozivamo građane da ponesu po cvet koji će ostaviti oko zgrade Predsedništva“, rekao je Aleksić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Aleksić je rekao da će se sa velike bine koja će biti postavljena ispred parlamenta govoriti, kako se izrazio, „žrtve režima“, kao i jedan broj javnih ličnosti, među kojima je i glumica Svetlana Bojković.

„S obzirom da je Vučić nekoliko puta pozvao na razgovor građane koji već četiri nedelje traže ispunjenje zahteva, oni koji dođu na protet u subotu moći će da mu napišu poruku a na pet ili šest punktova oko Predsedništva ostavićemo knjige utisaka građana„, najavio je poslanik Narodne stranke.

Aleksić je najavio da će pre formiranja „prstena oko zgrade Predsedništva“ učesnici protesta prošetati Bulevarom kralja Aleksandra, Beogradskom ulicom, preko Trga Slavija i Ulicom kralja Milana do Trga Nikole Pašića.

„Ne smemo sad odustati, moramo biti istrajni u borbi za Srbiju, za ispunjenje naših zahteva. Ovaj momenat ne sme da se završi tako kao da se dogodila neka saobraćajna nesreća. Ovo je opomena preko koje ne smemo preći“, kazao je Aleksić.

Subotnji protest trajaće do 21 čas.

(Beta)