Skip to main content

Napadnut Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret

Vojvodina 23. jun 2023.
< 1 min čitanja

Nepoznati muškarac se automobilom zaleteo u njega, nakon što mu je pretio

Predsednik opozicionog Pokreta za preokret Janko Veselinović napadnut je danas u Novom Sadu, kada se nepoznata osoba zaletela automobilom na njega, nakon što mu je pretila, a Veselinović je uspeo da izbegne vozilo.

“Danas u 15:10 časova u Novom Sadu, ispred prostorija Pokrajinskog odbora i Gradskog odbora Pokreta za preokret u Novom Sadu, muška osoba je provocirala Veselinovića, da bi zatim sela u vozilo marke fijat, crvene boje, koji je bio parkiran na parkingu Osnovne škole ‘Jovan Popović’, potom je upalio vozilo i punom brzinom se zaleteo u Janka Veselinovića. Teške posledice su izbegnute tako što se predsednik Pokreta za preokret zaklonio iza drugog vozila koje je bilo parkirano”, naveo je Pokret za preokret u saopštenju za javnost.

Dodali su da je pomenuti muškarac nakon toga zakočio, otvorio prozor i rekao: “A bojiš me se” i zatim je pobegao.

“O svemu je obaveštena policija, koja je izašla na lice mesta i preuzela snimke vozila koje je u toku incidenta, pre nego što je napadač jurnuo, fotografisao predsednik Pokreta za preokret. Od policije smo obavešteni da je vozilo registrovano na privatnu firmu sa Klise i da za napadačem tragaju”, piše u saopštenju.

(Autonomija, foto: N1)