Skip to main content

Molotovljev koktel na kuću Zijada Kujovića

Autonomija 24. апр 2008.
2 min čitanja

SuboticaSubotička policija saopštila je da je nepoznata osoba bacila flašu sa zapaljivom smesom u dvorište Zijada Kujovića iz tog grada, a da je vatra koja je zahvatila garažna vrata izazvala manju materijalnu štetu.
Posle uviđaja, ekipa Policijske uprave u Subotici o događaju je izvestila istražnog sudiju Opštinskog suda u Subotici i opštinsko tužilaštvo, koje je delo kvalifikaovalo kao krivično delo izazivanja opšte opasnosti.
Kujović je agenciji Beta potvrdio da je na njegovu kuću bačen takozvani „molotovljev koktel“, i dodao da je u trenutku incidenta bio sam u kući.
„Izašao sam na terasu i video da su garažna vrata u plamenu. Bio sam sam u kući, sin mi je bio na terapiji u bolnici, a kćer ne spava kod kuće jer je preplašena prethodnim događajima“, rekao je Kujović.
I Zijad Kujović i njegov sin Samir kažu kako su incidentu prethodili preteći telefonski pozivi koje su uredno prijavljivali policiji.
„Vređali su me na nacionalnoj osnovi, govorili da sam ‘balija’ i da se odselim“, rekao je Kujović.
On navodi kako njegova porodica inače teško živi, da njegov sin Samir ne može da se zaposli i tvrdi da je reč o diskriminaciji zbog njegovog imena.
„Razmišljamo ozbiljno da se odselimo. Da odemo u bilo koju drugu državu, potpuno nam je svejedno u koju i da tražimo politički azil. Ovde se više ne osećamo bezbedno“, rekao je za Kujović.
Na kuću Zijada Kujovića pre dve nedelje je ispisan šovinistički grafit, posle čega ga je posetio republički ombudsman Saša Janković.
On je tada rekao da je od policije dobio uveravanja da intenzivno radi na razotkrivanju slučaja i da očekuje da će počinioci uskoro biti razotkriveni. Republički ombudsman osudio je danas ponovni napad na kuću Zijada Kujovića.

(Beta)