Skip to main content

Zaštitnik građana osudio napad na kuću Zijada Kujovića

Autonomija 24. апр 2008.
2 min čitanja

Saša Janković, republički ombudsmanZaštitnik građana Saša Janković osudio je danas napad na porodičnu kuću Zijada Kujovića u Subotici i pozvao državne organe da uhapse i najoštrije kazne počinioce tog, kako se navodi u saopštenju, „podlog dela“.
„Novim napadom na porodicu Kujović pokušava se nametnuti lažna slika Srbije i međuetničkih odnosa u njoj. Takvi incidenti nisu lice Srbije niti bilo koje etničke zajednice koja u njoj živi, bila ona većinska ili manjinska“, navodi se u saopštenju.
Janković je dodao da niko ne može biti zadovoljan svojim radom niti spokojan dok se god dešavaju takvi incidenti, bez obzira na to kakva je njihova pozadina.
Zaštitnik građana dodao je da je u neposrednom kontaktu sa vrhom policije i nadležnim operativnim radnicima koji su ga obavestili da policija najintenzivnije traga za počiniocem tog krivičnog dela, kao i da porodici Kujović pruža adekvatnu zaštitu.
Republički ombudsman je u razgovoru sa Zijadom Kujovićem još jednom izrazio ličnu i institucionalnu podršku, solidarnost i odlučnost da taj slučaj bude do kraja rasvetljen.
Subotička policija saopštila je da je nepoznata osoba bacila flašu sa zapaljivom smesom u dvorište Zijada Kujovića iz tog grada, a da je vatra koja je zahvatila garažna vrata izazvala manju materijalnu štetu.
Na kuću Zijada Kujovića pre dve nedelje je ispisan šovinistički grafit.

(Beta)sasajnkovic.jpgsasajnkovic.jpg