Skip to main content

Miletić: Na dnevnom redu nisu gej brakovi, već zakon o istopolnim partnerstvima

Građani 12. mar 2022.
2 min čitanja

Potpuno je nejasno kako je Vojislav Mihailović uspeo da poveže istopolne brakove i porodice, kaže za Danas Goran Miletić z Beograd Prajda povodom izjave predsednika dela Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) da nam se “istopolni brakovi nameću da unište našu porodicu, oslabe naše društvo, državu i naciju”.

– Porodice mogu biti bez jednog ili oba roditelja, mogu biti one u kojima žive parovi bez dece, bez obzira da li su ti parovi istog ili različitog pola. Sve ove porodice postoje oduvek i ne može se, na primer, reći da porodica samohrane majke sa dvoje dece nije tradicionalna – ukazuje Miletić.

Kako naglašava, istopolni brak ne može uništiti ni porodicu, niti bilo šta tradicionalno, “jer je to samo pravni propis kojim se omogućava da ljudima koji žive u istopolnim zajednicama budu regulisane praktične životne situacije”

– Čini se da je od svega, ipak najgore širenje panike kako bi istopolni brakovi uništili naciju i državu iako najjače i najstabilnije države na svetu odavno imaju legalizovane istopolne brakove. Takođe, gospodin Mihailović zna da na dnevnom redu u Srbiji uopšte nisu gej brakovi, već zakon o istopolnim partnerstvima koji ima podršku većine građana. Zbog toga verovatno manipuliše sa nazivom zakona – ističe Miletić.

Podsetimo, koalicija NADA koju čine deo POKS-a, Demokratska stranka Srbije (DSS) i 25 udruženja gradjana, saopštila je juče da se protivi legalizaciji istopolnih brakova u Srbiji.

Predsednik dela Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) Vojislav Mihailović istakao je da je u Ustavu Srbije brak definisan kao veza muškarca i žene, i da su svi građani jednaki pred zakonom nezavisno od pola, vere, nacije ili seksualne orijentacije.

„Vratićemo tradicionalne porodične vrednosti jer bez zdrave porodice nema sreće i prosperiteta države. Istopolni brakovi nam se nameću da unište našu porodicu, oslabe naše društvo, državu i naciju i na to nikad nećemo pristati“, naveo je Mihailović.

(Danas, foto: Medija centar Beograd)