Skip to main content

Milanović: Od Srbije ne možemo tražiti ratnu odštetu, pitanje nestalih ključno

Jugoslavija 26. avg 2021.
< 1 min čitanja

Jedino što me zanima je sudbina nestalih, izjavio je predsednik Hrvatske Zoran Milanović odgovarajući na pitanje novinara o graničnim sporovima sa Srbijom, i naglasio da od toga ne misli da odstupi.

Milanović je na obeležavanju 30. godišnjice stradanja civilnih žrtava u Kijevu poručio da „od Srbije ne možemo tražiti ratnu odštetu, ali tu su ljudske duše, ne više tela“, objavio je Jutarnji list.

Oni te informacije imaju i moraće da ih daju i nama. Treba da se usredsredimo na bitno, a to su nestali. To nam ekipa u Beogradu može dati ako želi“. izjavio je Milanović.

Na pitanje o dolasku bivšeg britanskog premijera Tonija Blera u Zagreb i njegovim poslovima u Hrvatskoj, uz koje je novinar dodao opasku da Bler savetuje i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Milanović je odgovorio da se i on sreo sa Blerom.

„Bio je on juče kod mene, ali to nisam objavljivao u medijima. On je jedan od najvećih likova politike u poslednjih 30 godina. Neke stvari mu zameraju, njegov pogled na imigrantsku politiku je i dalje isti, zbog toga se dogodio Bregzit. Ne bih hteo da mu napakostim, neka čovek dobro radi, ali mislim da ta vrsta odnosa Hrvatskoj više ne treba, kao što to treba Srbiji i Albaniji“, ocenio je Milanović.

Na kraju je dodao da on o tome ne odlučuje i da ne zna detalje.

(FoNet, Foto: Beta)