Skip to main content

Mila Popović: Radnici Gradske čistoće dobili nalog da prikupljaju ‘sigurne glasove’ za SNS

Info 23. феб 2024.
< 1 min čitanja

"To je nastavak nasilja nad zaposlenima u javnim preduzećima"

Radnici Gradske čistoće dobili su, u sklopu priprema za predstojeće izbore, nalog da prikupljaju „sigurne glasove“ za Srpsku naprednu stranku (SNS) uz pretnju da će svi koji to ne urade ostati bez posla, izjavila je Mila Popović, predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) i poslanica Skupštine Srbije.

„Počele su pripreme za nove ‘najčistije’ izbore. To je nastavak nasilja nad zaposlenima u javnim preduzećima koje bahati stranački kadrovi egzistencijalno ucenjuju kako bi sačuvali fotelje iz kojih se bogate i bahate preko leđa naroda“, istakla je Popović u saopštenju.

Dodala je da će korišćenje „razrađenog mehanizma izborne prevare, koji su u svojim izveštajima naveli domaći i strani posmatrači“, biti predmet međunarodne ekspertske istrage u okviru koje će se identifikovati odgovorni za ovo maltretiranje ljudi, što će biti osnov za njihovo procesuiranje pred nezavisnim sudovima.

Popović je ukazala da je od suštinskog značaja za sprovođenje slobodnih i fer izbora kakve građani zaslužuju, definisanje jasnog i efikasnog modela zaštite zaposlenih u javnom sektoru od režimskih ucena i pritisaka, u cilju zaštite demokratije i povratka normalnosti koju je ova vlast ukinula.

Po njenim rečima, to se neće desiti dok se ne smene oni „koji krše zakone, ucenjuju zaposlene i prekrajaju izbornu volju građana“.

(Autonomija)