Skip to main content

Međunarodna turistička konferencija u Novom Sadu

Autonomija 24. сеп 2008.
< 1 min čitanja

Međunarodna turistička konferencija „Obrazovanje i industrija napreduju zajedno“ biće održana 26. i 27. septembra u Novom Sadu, najavili su danas organizatori. Programski direktor Centra za istraživanje i studije turizma, koji je organizator konferencije, Bojan Zečević izjavio je na konferenciji za novinare u Beogradu da je cilj da taj događaj okupi studente i profesore, predstavnike fakulteta i industrije turizma i hotelijerstva. „Na taj način studenti će steći nova znanja i veštine, a pomoći će i da zadržimo mlade ljude u Srbiji, stvoriti nova radna mesta i podići konkurentnost turizma Srbije na svetskom tržištu“, rekao je Zečević.
On je naglasio da će na skupu predavanje održati oko 18 predavača iz oblasti turizma iz više zemlja kao što su Velika Britanija, Belgija, Slovenija, SAD i Turska. Učestovaće studenti sa Ekonomskog fakulteta iz Beograda, Prirodno- matematickcog iz Novog Sada, Visoke turističke škole Beograd, Visoke hotelijarske škole, Fakultet Singidunum i fakultet iz Crne Gore. Direktorka Turističke organizacije Srbije Gordana Plamenac izjavila je da turistička industrija mora da promeni sliku o Srbiji, i da u tome treba dati priliku mladim ljudima da iskažu svoje ideje.
Konferenciju je podržalo ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja Srbije, turističke organizacije Srbije, Vojvodine i Beograda, Sekretarijat za privredu i Turistički informativni centar Novi Sad. Otvaranje konferencije je u petak, 26. septembra, u 17.30 u Kongresnom centru Master u Novom Sadu.

(Beta)