Skip to main content

Marton: Ana Brnabić se izjavama o EU kocka sa budućnošću Srbije

Info 26. нов 2022.
< 1 min čitanja

"Predsednicu Vlade da ozbiljno shvati upozorenja koja Srbiji stižu iz Evropske unije"

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton pozvao je danas predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić da se “uozbilji” i ozbiljno shvati upozorenja koja Srbiji stižu iz Evropske unije.

“Zbog izolacionističke politike smo tokom devedesetih godina prošlog veka već imali ogromnu štetu. Zato premijerka Brnabić mora da zaboravi reči svog političkog gazde, Aleksandra Vučića, da je ova vlada oročena na dve godine, mora da prestane da se igra sa sudbinom građana Srbije i da počne da se ponaša ozbiljno i odgovorno. Ukoliko nastavi da glumi političkog avanturistu, ozbiljno će ugroziti budućnost građana Srbije”, naveo je Marton u saopštenju za javnost.

On je podsetio da je Evropski parlament usvojio u sredu rezoluciju koja snažno naglašava da pristupni pregovori sa Srbijom treba da napreduju samo ukoliko Beograd podrži sankcije Rusiji i napravi znatan progres u reformama.

“Premijerka Brnabić se prema ovoj rezoluciji ponaša kao da ne postoji a izjave koje daje su neozbiljne i krajnje neodgovorne”, ocenio je Marton.

Dodao je da predsednica vlade zaboravlja da je Evropska unija u Srbiju investirala više od 18 milijardi evra.

Svake godine u našu zemlju pristigne oko 300 miliona evra bespovratnih donacija od EU, a gotovo 80 odsto naše spoljnotrgovinske razmene ostvaruje se sa zemljama članicama EU. Naša zemlja spada u tri države koje primaju najviše sredstava od Evropske unije”, naveo je Marton.

Prema njegovim rečima “politika dve stolice, četiri stuba”, “i na istok i na zapad” je praktično nemoguća.

(Autonomija)