Skip to main content

Maloletni počinioci krivičnih dela pomagaće napuštenim životinjama

(Pod) razno 13. мар 2021.
< 1 min čitanja

Udruženje ljubitelja životinja i prirode „Zelene šape“ zaključilo je sa Centrom za socijalni rad u Zrenjaninu sporazum o saradnji koji predviđa uključivanje maloletnih počinilaca krivičnih dela u društveno koristan rad, kao vid vaspitne mere.

Kako piše danas portal Zrenjaninski.com, maloletnici će biti uključeni u aktivnosti koje imaju za cilj pomoć napuštenim životinjama i prirodi.

Kako su ocenili u udruženju „Zelen šape“, svrha ove vaspitne mere je da se utiče na razvoj i jačanje lične odgovornosti maloletnika, kao i na vaspitavanje i pravilan razvoj njegove ličnosti, kako bi se obezbedilo njegovo ponovno uključivanje u društvenu zajednicu.

„Svrha rada, odnosno posla koji maloletnik treba da obavi, mora biti usmerena prvenstveno na uklanjanje štetnih posledica krivičnog dela zbog čijeg činjenja mu je izrečena posebna obaveza“, objašnjavaju u udruženju „Zelene šape“.

Aktivisti ovog udruženja se nadaju da će na ovaj način pravilno usmeriti i naučiti maloletnike pravim vrednostima, a za dobrobit životinja i prirode.

(Beta)