Skip to main content

Maja Mrnuštik (LSV): Pucanje na Badnji dan i paljenje lomača – teror nad Novosađanima

Vojvodina 14. jan 2024.
< 1 min čitanja

"Na praznike koji bi trebalo da simbolizuju mir, ljubav i toleranciju mi svedočimo bahatom i primitivnom iživljavanju"

Predsednica novosadskog odbora stranke Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) – Vojvođani Maja Mrnuštik oštro je danas kritikovala „neodgovorne pojedince“ koji su proteklih dana, a naročito na Badnji dan uoči Božića koji se obeležava po starom kalendaru, palili „lomače“ i pucali iz vatrenog oružja i ocenila da to nije u skladu sa novosadskom multikulturalnošću.

„Na praznike koji bi trebalo da simbolizuju mir, ljubav i toleranciju mi svedočimo ne slavlju, nego bahatom i primitivnom iživljavanju u vidu lomača, baklji, topovskih udara, pucanja iz vatrenog oružja, nesnosne muzike, lansiranju buradi sa karbitom i ostalim nakaradnostima kojima grupica neodgovornih ljudi pokušava da demonstrira silu i teroriše Novi Sad i Novosađane“, navela je Maja Mrnuštik u izjavi za javnost.

Dodala je da je Novi Sad vekovima negovao različite kulture, nacije, religije i običaje i ne pamti „ovo što nam se dešava u poslednjih nekoliko godina“.

To nije novosadski niti sme da bude. Novi Sad mora da ostane grad po meri čoveka i samo svi zajedno možemo da ga učinimo pristojnim i lepim za život. Novi Sad je naša kuća. Ne dozvolimo da se ovakve stvari ponavljaju. Novi Sad pamti bolje, Novi Sad zna bolje i Novi Sad mora bolje“, kazala je Maja Mrnuštik.

Ona je deo video izjave upućene medijima snimila na zgarištu jedne od mnogobrojnih „lomača“, odnosno „badnjaka“ u koje je naloženo više kubnih metara drva i koji su bili visoki po nekoliko metara.

(Autonomija/Beta)