Skip to main content

LSV zadovoljna što je stopirana gradnja auto-puta

Autonomija 11. апр 2008.
1 min čitanja

Auto-put takozvaniPortparol Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton izrazio je danas zadovoljstvo što je trenutno zaustavljena izgradnja autoputa Horgoš-Požega i što se energetski sporazum sa Rusijom ne realizuje „prema predviđanjima“ premijera Vojislava Koštunice i ministra Velimira Ilića. Marton je na konferenciji za novinare rekao da je odnos Koštunice i Ilića prema Vojvodini „veoma loš“ i da je gotovo i ne pominju u predizbornoj kampanji, osim povremenih istupa odlazećeg premijera da se severna srpska pokrajina nikada neće odvojiti od Srbije.
Prema rečima Martona, LSV je za izgradnju autoputa, ali ne na način kako to zamišlja ministar za infrastrukturu Velimir Ilić.
„Vlada nije učinila ništa da se putna mreža u Srbiji popravi“, rekao je Marton i kao primer naveo da od prelaza Batrovci do Rijeke ima oko 300 kilometara i da se ta relacija može preći za četiri sata, dok je razdaljina od Zrenjanina do Bele Crkve oko sto kilometara, ali se ona može preći za oko tri sata.
Marton je rekao da je LSV „veoma sretna“ što je tokom kampanje kritikuju lideri narodnjačke koalicije Velimir Ilić i Vojilsav Koštunica. „Sretni smo što nas Koštunica i Ilić svakodnevno prozivaju da smo remetilački faktor i da radimo protiv interesa Srbije. Kada oni to govore znamo da smo na dobrom putu“, rekao je Marton.
Marton je ocenio da je u pitanju „velika nervoza u narodnjačkoj koaliciji zbog opasnosti od gubljenja vlasti i što više neće biti u prilici da budu ucenjivački faktor u Srbiji“.

(Beta)