Skip to main content

Kostreš: Iz Vojvodine se stalno odliva novac

Autonomija 10. апр 2008.
2 min čitanja

bojan-kostres3_139.jpgZamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je danas u Beloj Crkvi da je „hronični nedostatak u Vojvodini nedostatak novca“.
„To nije zato što se u Vojvodini ne radi i zato što se novac ne stvara. nego zato što dolazi do stalnog odliva novca“, kazao je Kostreš tokom posete Beloj Crkvi u okviru predizborne kampanje.
Prema njegovim rečima, koalicija „Zajedno za Vojvodinu“, na čijoj je listi i Liga socijaldemokrata Vojvodine, zaustaviće taj odliv i truditi se da sve krajeve u Vojvodini razvije na isti način. On je dodao da je za njega strašno to što se danas u Vojvodini kao veliki projekti naglašavaju otvaranja vodovoda, kanalizacije ili asfaltiranje nekih puteva, jer su to poslovi koji su morali da budu urađeni proteklih 20 godina.
Kostreš je naveo da će ove godine biti dve decenije od ukidanja autonomije Vojvodini i da je to dovoljan period da „pokaže kakva propast Vojvodini sledi ukoliko Vojvođani ne upravljaju svojim resursima“. Poredeći različite koalicije u kojima je LSV na republičkom i pokrajinskom nivou, Kostreš je rekao da u njima postoje zajednički stavovi, a to su evropska, građanska i demokratska Vojvodina.
Ali, kako je naveo, „razlikujemo se u nekim stavovima koji su za nas veoma bitni, a to su imovina Vojvodine, količine novca koja treba da ostane u Vojvodini i pitanja prava Autonomne Pokrajine Vojvodine“. „To su teme koje ne mogu da nas posvađaju, ali nas stavljaju u situaciju da idemo na dva koloseka“, dodao je Kostreš.
On je kazao da LSV „ceni, pošstuje i uvažava državu Srbiju, ali i da smatra da Vojvođani moraju biti gazde svoje brazde“. „Građani Vojvodine treba da odlučuju o njenoj sudbini, a ne da se o tome odlučuje u Beogradu i to je osnovna razlika liste za republičke i pokrajinske izbore“, rekao je Kostreš.
Kostreš je posle posete Beloj Crkvi održao tribine i u selima te opštine, Kusić i Jasenovo.

(Beta)