Skip to main content

LSV: Vulin nedostojan da vodi policiju, Skupština da ga smeni

Info 09. dec 2021.
< 1 min čitanja

Liga socijaldemokrata Vojvodine zatražila od Skupštine Srbije da razreši dužnosti ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina., jer je „nedostojno da ličnost poput Vulina predvodi policiju naše zemlje“.

„Svaki javni istup ovog bliskog saradnika predsednice JUL-a Mirjane Marković je prepun skandala. Svaka njegova izjava narušava odnose Srbije sa zemljama regiona. On je odgovoran i zbog promovisanja veoma opasne ideje ’Srpskog sveta’“, navodi se u saopštenju LSV-a.

U toj stranci smatraju da Vulin svakodnevno produbljuje podele u našem društvu, te da za njega politički oponenti predstavljaju neprijatelje protiv kojih se treba boriti.

„Čaša vode je prelila poslednjih nedelja. Vulin mora da odgovara zbog loše reakcije policije prilikom blokada puteva koje su organizovane u gradovima Srbije. Vulin je odgovoran zbog prekomerne upotrebe sile pripadnika policije, ali i zbog nereagovanja prilikom napada maskiranih kriminalaca na građane okupljene u Šapcu“, piše u saopštenju.

Dodaje se da Vulin snosi odgovornost i za navodni dogovor sa ruskim službama bezbednosti, kojim je predviđeno formiranje „radne grupe“ koja bi imala zadatak da sprečava masovne demonstracije i vrši konstantan nadzor nad opozicionim aktivistima i civilnim sektorom.

„Sve ovo jasno ukazuje na hitnu potrebu odlaska Vulina sa jedne od najbitnijih funkcija u sistemu vlasti naše zemlje. LSV smatra da za političare tipa Aleksandra Vulina nema mesta na političkoj sceni Srbiji. Takve osobe su odavno trebale biti lustrirane“, navodi se u saopštenju.

(Autonomija, Karikatura: STUPS)