Skip to main content

LSV: Vučić da se izjasni o mogućem učešću državljana Srbije u puču u Moldaviji

Info 14. феб 2023.
< 1 min čitanja

"Ruske službe slobodno mešetare po našoj zemlji, a neki mediji predstavljaju prave informativne sližbe ruskog generalštaba"

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas od predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da odgovori da li su tačne informacije da su pojedini državljani Srbije uključeni u rusku akciju koja za cilj ima obaranje demokratske vlasti u Moldaviji.

Podsećajući da je predsednica Moldavije optužila Moskvu da planira državni udar u toj zemlji uz pomoć državljana Rusije, Belorusije, Crne Gore i Srbije, LSV ističe da pominjanje državljana Srbije u ovakvom kontekstu „nanosi veliku štetu“ zemlji.

LSV ocenjuje i da „ruske službe slobodno mešetare po našoj zemlji“, kao i da neki mediji predstavljaju „prave informativne sližbe ruskog generalštaba“.

„Rad takozvanog Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu su od samog formiranja, pre 11 godina, pratile kontroverze, među kojima je jedna od najvećih sumnja da je reč o ruskoj obaveštajnoj, pa i vojnoj bazi. Umesto da taj centar zatvori, Srbija dopušta ruske akcije u Srbiji i regionu i tako, praktično, destabilizuje i samu sebe“, zaključuju iz LSV.

(Autonomija, foto: Pixabay)