Skip to main content

DS: Vlast želi da uništi i obesmisli Radio televiziju Vojvodine

Info 14. феб 2023.
< 1 min čitanja

"Neophodno je da na čelo javnog medijskog servisa dođe stručna ličnost od integriteta koja će znati i moći da iskoristi široka ovlašćena generalnog direktora javne televizije na dobrobit javnih interesa"

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Novom Sadu upozorio je danas da je započeti postupak izbora novog generalnog direktora Radio televizije Vojvodine (RTV) „poslednja šansa da se izrazito nepovoljna situacija u pokrajinskom medijskom servisu promeni“ i ta medijska kuća konačno krene putem oporavka.

U saopštenju podsećaju da su gubici RTV-a, prema podacima kojim raspolažu zaposleni u toj medijskoj kući, dostigli dve milijarde dinara, a da je trenutna gledanost javnog medijskog servisa najmanja u dosadašnjoj istoriji televizije u Vojvodini.

Novosadske demokrate upozorile su Upravni odbor RTV-a na to da će snositi svu odgovornost za potpuno propadanje javnog medijskog servisa u Vojvodini „ukoliko izbor direktora ne sprovede na zakonit, profesionalan i transparentan način“.

„Neophodno je da na čelo javnog medijskog servisa dođe stručna ličnost od integriteta koja će znati i moći da iskoristi široka ovlašćena generalnog direktora javne televizije na dobrobit javnih interesa“, ističu u toj stranci.

GrO DS Novi Sad pozvao je stoga „stručnu i najširu javnost, pa tako i sve građane Vojvodine“, da podrže akcije i stavove novosadske opozicije koja se i dalje bori za opstanak Radio televizije Vojvodine.

„Zalaganje za promene, profesionalno uređivanje programa i izbor stručnih umesto politički podobnih rukovodilaca u RTV-u, ne predstavlja nikakav pritisak na slobodu medija, već samo podsećanje na zakonske obaveze i funkcije javnog medijskog servisa“, dodaje se.

(Autonomija)