Skip to main content

LSV-Vojvođani: Vratićemo Elektrovojvodinu

Vojvodina 20. мар 2024.
< 1 min čitanja

"Elektrovojvodina je radila dobro, posebno sedamdesetih i osamdesetih godina XX veka, u periodu pune autonomije Vojvodine"

Predsednica Gradskog odbora LSV Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik zatražila je danas da se prekine sa centralizacijom elektrodistributivnog sistema u Srbiji i poručila da će njena stranka vratiti Elektrovojvodinu „onima koji su je izgradili“.

„Pripajanje, nekada veoma uspešne Elektrovojvodine, beogradskoj Elektrodistribuciji, pokazalo se katastrofalnim potezom, baš kao što smo još pre osam godina predviđali. Na sceni je klasično devastiranje elektrodistributivne mreže u Vojvodini“, navela je Mrnuštik.

Upozrila je da ne postoje nikakve razvojne aktivnosti, a da u mnogim mestima do nestanka struje dolazi nakon najmanjeg vetra.

„O malverzacijama, zloupotrebama i mućkama da i ne govorimo. Elektrovojvodina je radila dobro, posebno sedamdesetih i osamdesetih godina XX veka, u periodu pune autonomije Vojvodine, planski, razvojno i uspešno se starala o snabdevanju električnom energijom celu Vojvodine“, poručila je Mrnuštik.

(Autonomija)