Skip to main content

Bravo: Prikupljanje primedbi za očuvanje zelene površine kod Štranda

Vojvodina 20. мар 2024.
< 1 min čitanja

"Podsetimo da su Limanci već na zboru građana poručili da žele da se zelena površina sačuva i uredi dodatnim zelenilom, dečijim igralištem i sličnim sadržajem, a da je isto poručilo i preko 4.000 građana anketom"

Građanski pokret Bravo! tokom vikenda i narednih dana organizovaće prikupljanje primedbi na plan za izgradnju crkve kod kupališta „Štrand“, najavljeno je danas.

Svi koji nisu u mogućnosti da pošalju mejl ili da podnesu pisani prigovor Gradskoj upravi, poručuju iz ovog pokreta, moći će to da urade na njihovim štandovima na više lokacija u Novom Sadu da potpišu prigovor na Konceptualni okvir plana generalne regulacije rekreativnog područja „Štrand-Kabel“, koje će zatim aktivisti Bravo! predati na pisarnici.

„Podsetimo da su Limanci već na zboru građana poručili da žele da se zelena površina sačuva i uredi dodatnim zelenilom, dečijim igralištem i sličnim sadržajem, a da je isto poručilo i preko 4.000 građana anketom koju je, početkom marta, u toku nekoliko dana, sproveo Bravo! i potom predao Skupštini grada“, dodaje se u saopštenju.

Podseća se i da je lokalna vlast, i pored javno izraženog stava hiljada građanki i građana da žele zelenu površinu, donela odluku da se krene izrada izmena Plana generalne regulacije sa namerom da se tu sagradi verski objekat.

Štandovi GP Bravo! će u subotu, 23.marta, i u nedelju 24. marta, od 9 do 13 časova biti kod Štranda, a o ostalim lokacijama će naknadno biti date informacije.

(Autonomija)