Skip to main content

LSV: Šta će crni džipovi bez tablica u Bočaru?

Autonomija 18. феб 2017.
< 1 min čitanja

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je večeras da su građani mesta Bočar u opštini Novi Bečej “uznemireni”, jer tim selom, u kojem se sutra održavaj izbori za Savet Mesne zajednice, “krstare crni džipovi, bez registarskih tablica”.

“Izražavamo zabrinutost da će se tokom sutrašnjih izbora u Bočaru ponoviti ustaljeni scenario izbora praćenih pretnjama, ucenama, fizičkim obračunima i drugim vidovima neregularnosti. Tražimo od nadležnih organa, pre svega Ministarstva unutrašnjih poslova, da učine sve kako bi izbori protekli bez nasilja i neregularnosti”, navodi se u saopštenju za javnost koje je potpisao predsednik Opštinskog odbora LSV u Novom Bečeju Saša Šućurović.

Dodao je da je pobeda na izborima u Bočaru, mestu od oko 1.000 stanovnika, postala “imperativ” funkcionerima Srpske napredne stranke, jer su to poslednji izbori pre predsedničkih “pa imaju tu vrstu simboličkog uticaja na članstvo i javnost”.

“Još jedan od kurioziteta vezanih za ovo malo, banatsko mesto je da poslednjih sedam godina u njemu Srpska napredna stranka (SNS) nije uspevala da osvoji vlast”, naveo je Šućurović.

Prema njegovim rečima, izbore za članove Saveta Mesne zajednice Bočar od raspisivanja prati “niz neregularnosti”: Izborna komisija formirana je od sedam članova SNS-a, Birački odbor formiran je od šest članova SNS-a, odbijen je zahtev Grupe građana „Za Bočar“ da imaju svoje posmatrače za praćenje rada biračkih odbora.

“Ucene i pretnje, vezane za odabir kandidata na izborima, Bočarci su doživljavali u svojim domovima od predstavnika SNS-a u proteklih dva meseca, zato ih je pojava džipova dodatno uznemirila”, naveo je Šućurović i apelovao na sve učesnike na izborima da se uzdrže od fizičkih obračuna i poštuju volju birača ma kakva ona bila.

(Autonomija)