Skip to main content

Građanska Vojvodina poziva da se izađe na izbore

Info 30. јан 2008.
< 1 min čitanja

Inicijativa nevladinih organizacija „Građanska Vojvodina“ pozvala je danas građanke i građane Vojvodine i Srbije da izađu u nedelju, 3. februara na predsedničke izbore, jer ti izbori „određuju put kojim će se Srbija kretati u budućnosti“.
„Podsećamo da su sledeći predsednički izbori tek 2013. godine, a da su Srbija i Vojvodina već izgubile mnogo godina živeći politički eksperiment koji je uzrokovao smrt, bedu i nesreću“, navodi se u saopštenju za javnost „Građanske Vojvodine“.
Dodaje se da su nevladine organizacije svesne da su mnogi građani doneli odluku da ne izađu na drugi krug izbora „jer nisu zadovoljni političkom ponudom na glasačkom listiću“.
„Upozoravamo građane, mada smo sigurni da je ogromna većina toga svesna, da bi glas koji bi dali kandidatu stranke uključene u upravljanje Srbijom tokom njenog najvećeg istorijskog i civilizacijskog sunovrata, stranke koja ima direktnu odgovornost za desetine hiljada mrtvih i unesrećenih tokom ratova devedesetih, neminovno bio glas za novu nesreću i propast“, piše u saopštenju.
„Građansku Vojvodinu“ čine Centar za regionalizam, Centar za razvoj civilnog društva, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Građanski fond Panonija, Otvoreni licej, Građanska akcija.

(Beta)