Skip to main content

LSV: Poručujemo desničarima da se okanu Vojvodine i ne brane je kao što su branili Kosovo

Info 22. apr 2023.
< 1 min čitanja

"Politika dobrovoljnih davalaca tuđe krvi oterala je Kosovo iz Srbije, a sada im treba Vojvodina za njihova zapevanja”

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je, povodom za večeras najavljenog mitinga “državotvorne” opozicije u Novom Sadu, da “i ne pomišljaju da brane Vojvodinu kao što su branili Kosovo.

“Poručujemo ekstremnim desničarima, koji su za danas najavili miting na kom bi da štite Vojvodinu od Vojvođana, da i ne pomišljaju da brane Vojvodinu kao što su branili Kosovo ili neke druge krajeve bivše Jugoslavije. Gde su takvi branili Srbe, tamo Srba više nema”, navela je funkcionerka LSV-a Maja Mrnuštik u saopštenju za javnost.

Ona je ocenila da je politika “dobrovoljnih davalaca tuđe krvi” oterala Kosovo iz Srbije, a sada im treba Vojvodina “za njihova zapevanja”.

“Vojvodina nije i ne sme biti poligon za lečenje desničarskih frustracija zbog izgubljenog Kosova. Nećemo vam dozvoliti da proizvedete nemir u Vojvodini. Ekstremni desničari jedino što znaju jeste da pale vatru, a posle ih slabo interesuje da li je od te vatre neko stradao”, kazala je Maja Mrnuštik.

Pozvala je Novosađanke i Novosađane da iskoriste današnji dan “na mnogo mudriji način od šetnje za politiku koja zagovara ideologiju ‘krvi i tla’”.

“Vojvođani ne znaju da mrze! Vojvodina je NAŠA kuća! Dalje ruke od Vojvodine!”, poručila je Maja Mrnuštik.

(Autonomija)