Skip to main content

LSV: Hitno utvrditi ko je kriv za pad plafona u vrtiću u Inđiji

Vojvodina 20. dec 2022.
2 min čitanja

Gak: Ne bežimo od odgovornosti, nadležni ćeustanoviti da li ima odgovornosti i čije

Liga socijaldemokrata Vojvodine zatražila je danas od nadležnih organa hitnu istragu i sancionisanje svih odgovornih za urušavanje plafona u prostorijama vrtića „Neven“ u Inđiji.

Kako je podsetio portparol LSV Aleksandar Marton, prilikom pada plafona povređeno je šestoro dece.

„Nedopustivo je da naši najmlađi borave u prostorijama koje nisu bezbedne. Da li je potrebno da se dogodi tragedija da bi vlasti reagovale“, istakao je Marton.

Predsednik opštine: Nije bilo naznaka da bi plafon u vrtiću mogao pasti

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak kazao je da nije bilo nijedne naznake da bi mogao da se sruši deo plafona u jaslicama u vrtiću „Neven“ u tom mestu kada je šestoro dece lakše povređeno, od kojih je dvoje zadržano na bolničkom lečenju u Novom Sadu.

On je naveo da je vrtić u kojem se desio incident sagrađen osamdesetih godina prošlog veka i da do sada, osim redovnog održavanja, nikada nije renoviran. Dodao je i da će sutra iz predostrožnosti sva deca iz ovog vrtića biti prebačena u prošle godine sagrađen vrtić „Labud“, dok građevinska struka ne da procenu da li je bezbedno da taj objekat nastavi da se koristi.

„Šesnaestoro dece je bilo u boravku, šestoro je povređeno, niko nije ozbiljnije povređen. Deca su sanitetom Inđije prevezena do Novog Sada. Razgovarao sam sa roditeljima koji su bili tamo, bilo ih je četvoro, dok sam se vraćao jedna devojčica je povraćala, zadržali su je više preventivno, kako nam je rekao njen otac. I najmlađi dečak iz te grupe dece takođe je zadržan zbog povraćanja“, kazao je Gak na konferenciji za medije u Inđiji i dodao da se radi o deci uzrasta između dve i tri godine.

Niko ne zna šta se desilo, policija je odmah izvršila uviđaj, u pet sati bi trebalo da izađe veštak građevinske struke da proceni šta se desilo“, naveo je.

Istakavši da ne beže od odgovornosti, naveo je da će nadležni ustanoviti da li ima odgovornosti i čije.

(Autonomija, N1, Foto: Opština Inđija)