Skip to main content

Liga: Zrenjanin se guši, hitno preduzeti potrebne mere!

Info 05. dec 2022.
< 1 min čitanja

"Ko bi želeo da ostane u gradu "u kom nema zdrave pijaće vode, a vazduh je toliko nezdrav da narušava zdravlje stanovnika"

Autonomija

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Zrenjanin upozorio je danas da je, prema podacima Agencije za zaštitu životne sredine objavljenim u godišnjem izveštaju o stanju kvaliteta vazduha u Srbiji za prošlu godinu, od tri kategorije kvaliteta vazduha, Zrenjanin dospeo u poslednju, treću kategoriju, prekomerno zagađenih gradova.

“Zrenjaninski naprednjački čelnici ćute na ovaj, kao i na sve ostale probleme. Postavlja se pitanje da li imaju svest o tome da se životna sredina nepovratno zagađuje i, ako već nemaju svest o opštem interesu građana, da li su u svojoj bahatosti svesni da će to neminovno uticati i direktno na njihove živote i živote njihove dece”, navode iz LSV.

Pitaju i ko bi želeo da ostane u gradu “u kom nema zdrave pijaće vode, a vazduh je toliko nezdrav da narušava zdravlje stanovnika?”

“Za to su odgovorni gradski čelnici koji se ne bave svojim poslom, a to je da vode računa o gradu i građanima koji u njemu žive. Prevelika je cena njihove neodgovornosti i nerada“, ističu iz Lige.

Dodaju da se zbog toga mora ustati protiv zagađenja, “za početak, izboriti se za to da industrija poštuje ekološke standarde”.

(Autonomija)