Skip to main content

Libdem: Srbiji je mesto na Zapadu, Vučić i Vulin da ne maštaju o BRIKS-u, dosta licemerja

Info 30. avg 2023.
< 1 min čitanja

"Kako se neko u ovoj zemlji igra azijskih integracija, dok koristi sve prednosti Zapada"

Novosnovana politička organizacIja Liberali i demokrate – Libdem poručila je danas da Predlog rezolucije o ulasku u BRIKS koji su Skupštini Srbije podneli poslanici Pokreta socijalista Aleksandra Vulina, „predstavlja pokušaj skretanja Srbije sa puta u Evropsku uniju (EU), a tajming koji je za to odabran nije slučajan“.

„Srbija je kao svoj spoljnopolitički prioritet odabrala put u EU i ako se tim povodom nešto promenilo, pozivamo predsednika Srbije da to javno saopšti, a ne da se sakriva iza Vulina, koji je već juče morao biti smenjen, a ne da nam deli lekcije gde ova zemlja da bude sutra“, istakla je Libdem, na čijem je čelu Đorđo Žujović.

„Znamo dobro da bi Vulin i njegov šef voleli da Srbija bude deo organizacija koje čine zemlje u kojima su poštovanje ljudskih prava, sloboda i različitosti na poslednjem mestu, ali ti snovi i ta mašta neće biti pretočeni u stvarnost“, navedeno je u saopštenju.

„Šezdeset odsto spoljnotrgovinske razmene Srbija ostvaruje sa državama EU, a naš glavni spoljnotrgovinski partner jeste Nemačka, vodeća država EU. Ako sve to znamo, ne možemo da shvatimo kako se neko u ovoj zemlji igra azijskih integracija, dok koristi sve prednosti Zapada“, podsetila je ova organizacija.

Poručila je da je „dosta više licemerja u Srbiji i igranja sa njenom budućnošću zbog egzibicionizma raznih Vulina“.

„Znamo da ga plaši sprovođenje pravde, koje je neminovnost, i znamo da zbog toga prezire ‘mrski’ Zapad. Međutim, vreme je da se suoči sa posledicama svog pogrešnog rada i nedela“, navedeno je u saopšenju.

Srbiji je, istakla je Libdem, „mesto u EU i treba da otvori pitanje članstva u NATO, praksa u kojoj smo jedno veče sa Zapadom, a ujutru se pravdamo ruskom ambasadoru – mora jednom zauvek da se prekine“.

(Beta)