Skip to main content

Lazović u Evropskom parlamentu: Vučićeva politika najveća prepreka integracijama

Info 01. jul 2022.
< 1 min čitanja

Jedan od lidera pokreta “Ne davimo Beograd” Radimir Lazović izjavio je u Briselu da je Srbija već tri meseca bez parlamenta i da je politika Aleksandra Vučića najveća prepreka evropskim integracijama Srbije.

“Ali bitnije od toga, on je prepreka kvalitetnom životu građana Srbije, vladavini prava ili zdravoj životnoj sredini”, poručio je Lazović na skupu “Zeleni talas na Zapadnom Balkanu”, koji je održan u Evropskom parlamentu.

“Došlo je vreme da regionom Zapadnog Balkana vladaju odnosi saradnje i uvažavanja zemalja koje ga čine, odnosno zajednički rad na rešavanju sličnih problema koje imamo. Od zagađenja vazduha koje ne poznaje granice, preko borbe protiv korupcije i kriminala, do smanjivanja ekonomskih nejednakosti i unapređenja života građana koji je daleko od evropskog nivoa”, izjavio je Lazović i dodao da Evropska unija nije idealna zajednica, ali je članstvo u EU za Srbiju strateški pravac u interesu građana.

Poslanici i odbornici pokreta Ne davimo Beograd sastali su se u Briselu sa predstavnicima Evropske zelene partije i razmenili iskustva o radu.

Kako je saopštio “Ne davimo Beograd”, pokreti, partije i organizacije bliske Zelenima su u regionu ostvarile značajne rezultate i to uliva nadu da će u našim društvima odlučivati novi ljudi koji iza sebe nemaju afere i koji će donositi odluke u interesu građana.

(Beta, foto: N1)