Skip to main content

Krstonošić: Nasilje je metod gradske vlasti u Novom Sadu

Info 24. јул 2022.
< 1 min čitanja

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Novom Sadu Veljko Krstonošić ocenio je da napad na građane koji su protestovali zbog novog Generalnog urbanističkog plana nije nikakav izolovan incident, već „taktika koju gradska vlast u Novom Sadu planski primenjuje kada njeni politički protivnici i kritičari izađu na ulicu“.

Krstonošić je u saopštenju za javnost naveo da sadašnja vlast u Novom Sadu ima svoju parapoliciju koju sistematski plaća preko različitih sportskih klubova i poslova koji se finansiraju iz gradskog budžeta, a koju „koristi za zastrašivanje i fizičko maltretiranje aktivista građanskih i političkih organizacija“.

Krstonošić je ocenio da su događaji ispred Skupštine Vojvodine od četvrtka pokazali da su novosadski gradonačelnik Miloš Vučević, njegovi poslodavci i njegovi saradnici „spremni da nasilno odgovore svaki put kada osete da su im ugroženi vlast i poslovne mahinacije“.

On je odbacio tvrdnje vlasti da se novom GUP-u protivi „šačica političkih aktivista“ i podsetio na činjenicu da je više od 12.000 građana uputilo primedbe na plan koji je gradska vlast usvojila pre tri dana.

„Nije istina da se ’naprednom’ GUP-u protivi samo 70 ljudi, kao što tvrdi režimska propaganda. Većina građana Novog Sada je protiv sadašnje gradske vlasti i načina na koji upravlja našim gradom, što će se vrlo brzo pokazati“, naveo je Krstonošić.

(Autonomija)