Skip to main content

Krstonošić: Dok vlast puni svoje i džepove tajkuna, gradski budžet se prazni

Info 15. maj 2022.
< 1 min čitanja

Predsednik novosadskog odbora Demokratske stranke Veljko Krstonošić ocenio je danas da je za finansijske probleme sa kojim se suočava lokalna samouprava u Novom Sadu isključivo odgovorna gradska vlast koju predvode gradonačelnik Miloš Vučević, Srpska napredna stranka i njihovi partneri.

„Rat u Ukrajini i poremećaji na tržištu su samo ’upalili svetlo’ na kojem se jasno vidi istina o deset godina njihovog upravljanja Novim Sadom u kojem su čitav aparat lokalne uprave stavili u funkciju interesa tajkuna, bogaćenja ljudi povezanih sa vlašću, organizovanog kriminala i namicanja glasova na izborima“, naveo je Krstonošić u saopštenju za javnost.

Prema njegovim rečima, Vučevićeve poslednje izjave i optužbe „imaju za cilj da sakriju istinu i opravdaju predstojeće kresanje gradskog budžeta i javno priznanje da nisu u stanju da realizuju pre izbora najavljene investicije“.

„Vučević sad traži predloge opozicije kako da reši probleme u gradu, a zaboravlja da je osam godina Demokratska stranka kao opozicija u Skupštini grada predlagala rešenja i upozoravala šta će se pre ili kasnije dogoditi“, naveo je Krstonošić i dodao da nijedan predlog DS-a nije prihvaćen.

Pozvao je gradsku vlast da za početak smeni nestručne direktore gradskih preduzeća i članove Gradskog veća i na ključna mesta u sistemu upravljanja gradom postavi kompetentne ljude, odnosno da odustane od novog Generalnog urbanističkog plana i kazni krivce za aferu sa rekonstrukcijom zatvorenog bazena na Spensu.

„Već to bi u kratkom roku osetno olakšalo situaciju u gradu i, što je najvažnije, značajno povećalo sposobnost gradske uprave da se nosi sa postojećim i nadolazećim izazovima“, naveo je Veljko Krstonošić.

(Autonomija, Foto: BDS)