Skip to main content

Kritična masa iz Kule udružila se sa Ne davimo Beograd u partiju Zeleno-levi front

Info 14. feb 2023.
< 1 min čitanja

"Zajednička izgradnja partije je nastavak višegodišnje uspešne saradnje između dva politička pokreta u odbrani javnog interesa, borbi za zdravu životnu sredinu, regionalnu autonomiju, kao i za demokratsko, pravedno i solidarno društvo"

U sklopu prerastanja pokreta Ne davimo Beograd u partiju Zeleno-levi front, koja će delovati na nacionalnom nivou, potpisan je memorandum o saradnji sa lokalnom organizacijom iz Kule, GG Kritična masa, saopšteno iz te partije.

„Zajednička izgradnja partije je nastavak višegodišnje uspešne saradnje između dva politička pokreta u odbrani javnog interesa, borbi za zdravu životnu sredinu, regionalnu autonomiju, kao i za demokratsko, pravedno i solidarno društvo“, istakao je Robert Kozma, narodni poslanik Zeleno-levog poslaničkog kluba.

Koordinator za razvoj pokreta Ne davimo Beograd, Stefan Tasić ocenio je da je Kritična masa „dokazani borac za javni interes u Kuli i regionu“.

„Politička organizacija Kritična masa od 2018. godine deluje kao lokalni pokret, ali vremenom, organizacija je dva puta učestvovala na lokalnim izborima gde je zabeležila uspešne rezultate, pozicionirajući se kao najveća opoziciona snaga na lokalnom nivou. S obzirom na potrebe daljeg političkog delovanja na pokrajinskom i nacionalnom nivou, Kritična masa je odlučila da se zajedno sa ostalim partnerskim organizacija okupljenih oko Ne davimo Beograd udruži u partiju na nacionalnom nivou“, istakao je Rade Obradović u ime UG „Kritična masa“.

U saopštenju se podseća i da partija Zeleno-levi front nastaje širenjem pokreta Ne davimo Beograd na nacionalni nivo i udruživanjem sa drugim lokalnim organizacijama, a bazirana je na ideološkim, programskim i organizacionim osnovama pokreta Ne davimo Beograd.

(Autonomija, foto: Ne davimo Beograd)