Skip to main content

Nastava u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu okončava se 2. juna

Građani 29. maj 2023.
< 1 min čitanja

Podnet predlog za razrešenje direktorke škole Snežane Knežević

Školska godina u Osnovoj školi “Vladislav Ribnikar” u kojoj je 3. maja ove godine 13-godišnji učenik ubio devet učenika i radnika obezbeđenja, završiće se 2. juna, dogovoreno je danas na sastanku u Predsedništvu Srbije.

Sastanku su prisustvovali Milanka Negić, majka devojčice koja je ubijena u masakru, Bojana Nedeljković, zamenica predsenika Saveta roditelja, predstavnici relevantnih državnih ustanova i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, saopšteno je sa sastanka.

Od ponedeljka, 5. juna, svi učenici će se sastajati u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u popodnevnoj smeni, gde će imati aktivnosti koje će biti osmišljene za njih.

U delu škole, u koji se ulazi iz Ulice Kralja Milutina, biće napravljen memorijalni centar, kao sećanje na sve žrtve strašnog masakra, što je inicijativa koju je pokrenula Milanka Negić, piše u saopštenju.

Dodaje se da će školski uspeh dece biti rešen “najbolje za decu, koja ni na koji način neće biti oštećena”.

“Roditelji zahvaljuju svima koji su tokom svih dana nakon velike tragedije bili uz njih i pomagali da javnost čuje njihov glas”, naveo je advokat Vojin Šaljić, pravni zastupnik roditelja.

Dodaje se da je Ministarstvo prosvete podnelo predlog za razrešenje direktorke Snežane Knežević i formiranje privremenog organa upravljanja te osnovne škole.

Zapisnikom se dodatno nalaže sprovođenje disciplinskog postupka prema pedagogu i psihologu škole, koji će biti suspendovani do okončanja postupka, navodi se u saopštenju.

(Autonomija, foto: Beta)