Skip to main content

Koštunica: Branimo i Vojvodinu

Autonomija 09. апр 2008.
2 min čitanja

Vojislav KoštunicaNosilac liste koalicije DSS-NS Vojislav Koštunica poručio da braneći Kosovo, Srbija brani i Vojvodinu i celu svoju teritoriju. Koštunica je građanima Kikinde kazao da je program te koalicije da podrži Srbiju celovitu i ekonomski razvijenu, jaku i jedinstvenu. „Samo takva jedinstvena i jaka Srbija, može biti poštovana u svetu“, poručio je Koštunica i dodao da ta koalicija hoće saradnju sa svetom, ali hoće prvo da misli na Srbiju i stvori jaku državu.
On je kazao da Srbija posle 11. maja treba da dobije odgovornu i državotvornu vladu i dodao da se u Vladi sa Demokratskom strankom i G17 plus nije moglo dalje jer im se nije moglo verovati, zbog čega je narodu vraćen mandat.
Koštunica je rekao da za razliku od „koalicije Čanak-DS-G17 plus, koalicija DSS-NS nikoga ne zastrašuje i naglasio da svako ko je demokrata ne zastrašuje nikoga.
„Neće im pomoći obmanjivanje, istina je uvek jača od laži i svi znaju da onaj ko zastrašuje druge zapravo se sam plaši“, rekao je Koštunica. On smatra i da Srbija ne treba da poveruje u priče da će „pasti nebo“ ako koalicija okupljena oko DS ode sa vlasti.
Kao četiri osnovna programska cilja koja bi trebalo da ima nova vlada, Koštunica je naveo očuvanje Kosova, dalje evropske integracije celovite Srbije, ekonomski razvoj i odlučnu dalju borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.
Lider NS Velimir Ilić naveo je da Srbiji niko ništa neće da da tek tako i da ona mora da radi i zaradi.
„Nećemo da budemo ničiji poslušnici, već svoji na svome“, rekao je Ilić i dodao da će Vojvodini bolje biti „bez Čanka i Kostreša“.
Funkcioner DSS-a Predrag Bubalo kazao je da koalicija DSS-NS vodi doslednu borbu za Srbiju i naveo da je državna politika te koalicije dalji ekonomski rast od sedam odsto godište, kako je to bilo u vreme obe vlade na čijem je čelu bio Koštunica. 

(Tanjug)