Skip to main content

Kostreš: Vulin je nesposoban da zaustavi maltretiranje građana lažnim dojavama o bombama

Info 21. maj 2022.
< 1 min čitanja

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš pozvao je danas nadležne državne organe da što hitnije reaguju povodom sve učestalijeg uznemiravanja javnosti lažnim dojavama o podmetnutim bombama i ocenio da je ministar policije Aleksandar Vulin “nedorastao ministar”.

“Nažalost, jasno je da vlada nije bila u stanju da sa nesposobnim i zadatku nedoraslim ministrom Vulinom za dve godine mandata kreira procedure koje su potrebne za rešavanje ove i sličnih kriza”, naveo je Kostreš u saopštenju za javnost.

Ocenio je da su pretnje “klasičan akt terorizma”, koji ukazuje na to da je vlada “nedorasla izazovu i nesposobna da reši novonastalu situaciju”.

“Roditeljima nije nimalo prijatno kada imaju saznanja da su im deca, možda, ugrožena, te da su mesta u kojima oni borave, možda, minirana. Ovakve pojave doprinose osećaju straha kod građana. Broj prijava o podmetnutim bombama na javnim mestima i ustanovama svakodnevno raste, a nesposobni i bahati ministri ništa ne rade i čekaju da kriza prođe”, ocenio je Kostreš.

(Autonomija)