Skip to main content

Kostreš podneo ostavku na mesto odbornika u zrenjaninskoj Skupštini

Info 13. mar 2023.
< 1 min čitanja

"SNS i njihovi koalicioni partneri su centar odlučivanja izmestili iz Skupštine grada"

Na današnjoj sednici Skupštine grada Zrenjanina usvojena je odluka o prestanku mandata odbornika Bojana Kostreša (LSV).

Takva odluka doneta je jer je novi predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) podneo ostavku na mesto odbornika.

Samim tim je podneo ostavku i na mesto šefa odborničke grupe „Vojvođanski front – ujedinjeni za demokratski Zrenjanin“ u Skupštini tog grada.

A kako je saopšteno iz te partije, odbornici LSV u Skupštini grada Zrenjanina odlučili su da se vrate u skupštinske klupe.

“Bojkotom skupštinskih zasedanja smo želeli da ukažemo na nedemokratsko ponašanje lokalne naprednjačke vlasti i na pokušaj obesmišljavanja najvažnije institucije u sistemu lokalne vlasti grada Zrenjanina. SNS i njihovi koalicioni partneri su centar odlučivanja izmestili iz Skupštine grada. Nismo želeli da budemo dekor u toj njihovoj igri”, navedeno je iz LSV.

Ocenjuje se da njihova odluka nije “dozvala naprednjake pameti” već da su nastavili sa povlačenjem loših poteza.

“Zrenjanin i dalje nema ispravnu pijaću vodu, grad je zapušten, nisu počeli radovi na auto-putu za Beograd, obilaznica nije završena, železnica je neiskorišćeni potencijal…Zarade zaposlenih su gotovo 5.000 dinara niže od republičkog proseka, a sada su pale i ispod vojvođanskog. Prvi put u istoriji”, upozoraili su iz LSV.

Podsetili su i da prvi rezultati popisa stanovništva ukazuju na to da je Zrenjaninki i Zrenjaninca manje za 15.000 ili 12 procenata!

“Grad je napredovao baš kada je dobar deo odgovornosti za funkcionisanje grada imala i LSV. Želimo da se vetar promena nagovesti i u gradskoj Skupštini. Naš onako kako je to bilo 2000. godine”, poručuju iz zrenjaninske Lige.

(Autonomija, foto: LSV)