Skip to main content

Kostreš osudio napad na kuću Zijada Kujovića na Paliću

Autonomija 26. apr 2008.
< 1 min čitanja

bojan-kostres3_139.jpgPredsednik Skupštine Vojvodine Bojan Kostreš osudio je danas napad na porodičnu kuću Zijada Kujovića na Paliću i pozvao nadležne da nađu i kazne počinioce tog krivičnog dela.
Kostreš je u saopštenju naveo da je pre dve nedelje „na kući Kujovića ispisan šovinistički grafit, a sada mu je u dvorište bačen ‘Molotovljev koktel'“.
„To znači da ovaj čovek i njegova porodica, građani Vojvodine i Srbije, ne mogu da se osećaju bezbedno i zaštićeno u svojoj zemlji i svom gradu. To je apsolutno nedopustivo i pozivam nadležne državne organe da što pre rasvetle sve detalje ovog slučaja“, naveo je Kostreš.
Kostreš je pozvao građane Vojvodine na očuvanje međunacionalne tolerancije, jer je to „najveću vrednost i bogatstvo“ Vojvodine i poručio da „lažne patriote koje unose strah među građane, napadaju pripadnike manjinskih zajednica i neistomišljenike, neće uspeti da poremete skladne međuetničke odnose.
„Svako ko prećutno posmatra ovakve incidente, takođe snosi odgovornost i ne misli dobro ni Vojvodini, ni Srbiji“, naveo je Kostreš.
Predsednik vojvođanskog parlamenta istakao je da bi takvi incidenti bili efikasnije rešavani ako bi Vojvodina imala svoju policijsku upravu.

(Beta)