Skip to main content

Kostreš: Ne možete praviti komunalnu koaliciju sa svojim političkim opozitima

Info 15. нов 2022.
< 1 min čitanja

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je da ta partija trpi ogromnu štetu od koalicije sa Srpskom naprednom strankom i da je odluka o koaliranju sa naprednjacima na lokalnom nivou u Novom Sadu bila pogrešna.

„Procena onih koji su odluku donosili bila je da će LSV kroz lokalnu koaliciju uspeti da nametne rešavanje problema stanovnika Novog Sada i realizaciju nekih projekata iz predizbornog programa LSV, poput gradnje gradske bolnice, što je faktički urađeno gradnjom kovid bolnice na Mišeluku ili nametnuti potpunu rekonstrukciju petrovaradinskog podgrađa, što je i urađeno“, izjavio je Kostreš u intervjuu za list „Nova“.

Problem je u tome što oni koji su donosili tu odluku nisu razumeli da u ovako podeljenoj zemlji ne možete praviti komunalnu koaliciju sa svojim političkim opozitima, a za to ne platiti veliku cenu, ocenio je Kostreš, ne navodeći ko je doneo odluku o koaliciji LSV-SNS.

Na pitanje kako će LSV vratiti poverenje svojih glasača, Kostreš je rekao da se u prvi plan mora staviti „život svih onih koji žive u Vojvodini, bez obzira na to kad su došli“.

On je rekao da je spreman da dođe na čelo stranke i da se ne boji izazova da, posle 32 godine koliko je aktuelni predsednik Nenad Čanak na čelu LSV, preuzme Ligu, „ako mu delegati na Kongresu daju poverenje“.

(FoNet, foto: UDS)