Skip to main content

Dragana Rakić: DS pokreće postupak protiv Orlića i troje poslanika SNS

Info 15. nov 2022.
< 1 min čitanja

Poslanica Demokratske stranke Dragana Rakić najavila je da će DS pokrenuti postupak protiv predsednika parlamenta Vladimira Orlića i troje poslanika Srpske napredne stranke zbog povrede Kodeksa ponašanja u Skupštini Srbije.

Postupak zbog povrede Kodeksa ponašanja u parlamentu DS će pokrenuti i protiv potpredsednice Skupštine Sandre Božić, šefa poslaničke grupe SNS Milenka Jovanova i poslanika te stranke Dalibora Šćekića.

„Agresivno i bahato ponašanje ovih SNS funkcionera nije pitanje manjka kulture i nepoznavanja Poslovnika o radu Skupštine, već strategija, što je opasnije, zato što govori o tajnoj nameri da se onemogući dijalog i da se vlast brani po svaku cenu, čak i silom“, rekla je Rakić za list Danas.

Ona je navela da će poslanička grupa DS prijavu za kršenje Kodeksa podneti Etičkoj komisiji i Odboru za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja Skupštine Srbije.

„Komisija za etiku se ne oglašava povodom drastičnih kršenja Kodeska ponašanja narodnih poslanika, pa ćemo ih mi iz Demokratske stranke podsetiti na obavezu da reaguju“, kazala je Rakić.

(Beta)